Σελίδες

Mεταφυσικα φαινομενα που πραγματικα κοβουν την ανασα!!!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τσάκρας (Chakras)!

Σύμφωνα με την Ταντρική Φιλοσοφία και την Γιόγκα, τα Τσάκρας είναι σημεία ενέργειας πάνω στο αστρικό σώμα.Υπάρχουν επτά βασικά τσάκρας που σχετίζονται με διάφορα μέρη του σώματος, συναισθήματα,επιθυμίες,σκέψεις,δυνάμεις και την υγεία. Οι γκουρού του New Age πιστεύουν ότι τα τσάκρας έχουν χρώματα και δημιουργούν την αύρα, η οποία αποκαλύπτει την πνευματική και ψυχική υγεία κάποιου αλλά επίσης και το κάρμα του.Η υποτιθέμενη ενέργεια των τσάκρας όμως, δεν έχει μετρηθεί επιστημονικά και στην καλύτερη περίπτωση είναι μια μεταφυσική χίμαιρα ενώ στην χειρότερη ένα ανατομικό λάθος.


Τα επτά κέντρα ή επτά τσάκρας είναι τα εξής:


1. Ο Ιερός Όφις, στην περιοχή του ιερού οστού.
2. Το σπληνικό πλέγμα, στην περιοχή της σπλήνας. Πολλοί, αναφέρουν στη θέση αυτή το γενετήσιο πλέγμα, που εδρεύει κάτω από τον ομφαλό.
3. Το ηλιακό πλέγμα, στην περιοχή του ομφαλού.
4. Το καρδιακό πλέγμα, στην περιοχή της καρδιάς.
5. Το λαρυγγικό πλέγμα, στον θυρεοειδή αδένα.

6. Το μετωπικό πλέγμα, λίγο ψηλότερα από τα μάτια, στην υπόφυση.
7. Το κεφαλικό πλέγμα, πάνω από το κεφάλι.



Η λέξη τσάρκα είναι σανσκριτική και σημαίνει τροχός, υποδηλώνοντας την περιδινούμενη ενέργεια. Πρόκειται πιθανόν για ένα αντιδάνειο από την ελληνική λέξη κρίκος (δαχτυλίδι) ταυτόσημη με την λέξη κίρκος. Περιγράφει λοιπόν κάτι κυκλικό όπως ο τροχός. Από την λέξη κίρκος προκύπτουν και το τσέρκι, το τσίρκο και η πλατεία, όλα συσχετιζόμενα με την έννοια του κύκλου.& σημαντικοί κύκλοι ή τσάρκας βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα σε ενεργειακή μορφη. Η εσωτερική παράδοση επίσης τα συσχετίζει με 7 από τους πλάνητες, αλλά και με τους7 μουσικούς φθόγγους. Η πνευματική αφύπνιση του ανθρώπου, η ανάπτυξη εσωτερικών δυνάμεων υπερβατικών δυνάμεων , ακόμα και η υγεία του, σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία αυτών των 7 ενεργειακών κέντρων ή τσάρκας τα οποία στους περισσότερους ανθρώπους είναι ασυντόνιστα μεταξύ τους ή ανενεργά. Όταν αφυπνιστούν, η ενέργεια σε αυτά κινείται ταχύτατα και περιστροφικά, δίνοντας την εντύπωση δίνης ή τροχού ή κύκλου-κρίκου.


Το σπασιμο των 7 σφραγίδων της αποκάλυψης και το αντίστοιχο σάλπισμα των 7 σαλπίγγων σχετίζονται επίσης με τα 7 ενεργειακά κέντρα.

Το πρώτο τσάρκα βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και σχετίζεται με τη
νότα Ντο. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στην υλική πλευρά της φύσης και στις φυσικές δυνάμεις.

Το δεύτερο τοποθετείται στη περιοχή των γεννητικών οργάνων και σχετίζεται με τη δημιουργική δύναμη και την νότα Ρε. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στο πεδίο ζωής, των βιολογικών λειτουργιών και της σεξουαλικής ενέργειας.

Το τρίτο τσάρκα είναι κοντά στον αφαλό, στην περιοχή που ονομάζεται ηλιακό πλέγμα και σχετίζεται με τη συλλογική συνείδηση, τους αδένες των επινεφριδίων και τη νότα Μι. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στις διανοητικές δυνάμεις που υπερβαίνουν τους νόμους του φυσικού κόσμου.

Το τέταρτο τοποθετείται στην περιοχή της καρδιάς και σχετίζεται με την παγκόσμια αγάπη, με τον θύμο αδένα και τη νότα Φα. Αντιστοιχεί στην ανώτερη διάνοια, αλλά και στην κρίσιμη επιλογή ανάμεσα στο εγώ και το εμείς.

Το πέμπτο τοποθετείται στον λαιμό και σχετίζεται με τη θέληση , με τον θυρεοειδή αδένα και τη νότα Σολ. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στη συνειδητοτητα η οποία είναι κάτι λεπτοφυεστερο της ανώτερης διάνοιας και καθορίζει την πορεία της ανέλιξης.

Το έκτο βρίσκεται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και αφορά στη διορατικότατα. Αντιστοιχίζεται με την υπόφυση και τη νότα Λα. Σε κοσμικό επίπεδο σχετίζεται με τη Θεια αρμονία και το Κάλος.

Το έβδομο βρίσκεται στη κορυφή του κεφαλιού και σχετίζεται με την ελευθερία , την επίφυση και την νότα Σι. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στην ανώτερη σοφία.





πηγη απο http://www.skepdic.gr/
                http://www.astro.gr/
αποσπασματα απο το βιβλιο Μυστικη οδυσσεια της Ιουλιας Πιτσουλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου